Lardeer de kip (= beleg de borst en de poten met dunne plakken gerookt
vetspek). Deze spekmantel zorgt ervoor, dat het vlees niet uitdroogt en
het geeft het vlees bovendien een pikante smaak.
Smelt in een braadschotel 20 gr boter en leg de kip erin.
Verwarm de oven voor op 200°C en zet de schotel erin.
Schep na ± 30 minuten, als het spek is uitgebakken en de kip
lichtbruin is geworden, 3-4 eetlepels crème fraîche in de
schaal en zet hem in de oven terug.
Na 45-60 minuten zal de kip gaar en goudbruin zijn.
Verwijder het spek tegen het einde van de braadtijd.
Neem de kip uit de schaal en houd haar warm.
Giet de rest van de crème fraîche in de braadschotel en maak
met een kwast de aanbaksels van de schotel goed los.
Giet de vloeistof over in een steelpan en laat de kook er over komen.
Breng de saus op smaak met zout en peper en bind eventueel met
allesbinder.
U kunt deze kip extra op smaak brengen door verse groene kruiden
(peterselie, dragon of kervel) en 2 in vieren gesneden sjalotjes in de
buikholte van de kip te stopppen.
U kunt de buikholte ook met 2 eetlepels verse kruidenkaas vullen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |